tirsdag 28. februar 2012

RISLAPPER


I barndommen min ble det ofte servert rislapper til kaffen, enten med hjemmelaget syltetøy eller bare med sukker. De skulle være varme. På en utmerket måte kom grøtrestene til nytte, men det var helt til jeg oppdaget at stekt risengrynsgrøt også var godt. Især når man kom stivfrossen hjem fra musikkøvelse med barytonen på sparkstøttingsetet. 
Å lage rislapper er det enkleste i verden. Man tar to-tre egg alt etter hvor mye lørdagsgrøt det er igjen. Så har man oppi litt sukker og litt vaniljesukker og pisker det sammen for hånd. Er det for tykt, spe med litt melk, er det for tynt, ha oppi litt hvetemel. Altså på en "poff" som min mor sa. Øyemålet er forresten det beste målet for ERFARNE husmødre!
Så har man litt smør i en stekepanne og steker små lapper.
Sånn, nå kan DU også lage rislapper!

I dag har jeg sunget på Bøheimens 50-årsjubileum.
I dag har vært den friskeste dagen siden forrige tirsdag. 
Jeg har vært syk!!

4 kommentarer:

  1. Rislapper ja:) Sånne gode gamle barndomsminner som man sjelden tar fram igjen. Trur jammen jeg må koke rikelig med risengrynsgrøt på lørdag og servere nystekte rislapper til kvelds:)
    Ei fin uke vider til deg -og god bedring!

    SvarSlett
  2. Rislapper husker jeg vi også hadde.. det er lenge siden jeg har smakt det. Husker det var veldig godt, så kanskje jeg må lage noen. Jeg har også logget syk 40 i feber i 4 dager... er ennå ikke helt frisk. God bedring til deg.

    SvarSlett
    Svar
    1. God bedring til deg også, Gry. Det er visst mange som er syke nå.

      Slett
  3. Noen fanger virus i disse tider,synd når man blir liggende nede.
    Rislapper er godt,men her i huset forsvinner grøtrester.
    Mor selv dvs.meg spiser kald grøt. Mmm godt,med sukker og kanel!
    Da jeg vokste opp i en stor søskenflokk, så spiste vi grøtrester på brødskiven(Fosendialekt:kakskiva)til kvelds.

    God bedring,og ha en flott marsmåned :-)

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!