tirsdag 27. september 2011

ONSDAG ER EN BRA DAG


Orkut Scraps - Wednesday



Onsdag er en bra dag, en dag å glede seg til. To timer kunst og håndverk er det hele, og så bruker jeg resten av dagen til retting av oppgaver. Elevene har fått en oppgave som går på Vincent van Goghs "Nattkafeen". Jeg er spent på resultatene. I kveld har KORalen hatt sangøvelse hjemme hos organisten med ost, kjeks og te, og vi ble presentert for et nytt reportoar. Vi skal ha en Elias Blix markering her i kommunen den 23.10. for å hedre denne nordnorske salmedikteren i hans jubileumsår. 
Jeg har ingen avtaler resten av uka, så da regner jeg med at ettermiddagene blir brukt ved symaskinen. Jeg har mye å vise om litt...



mandag 26. september 2011

JEG HATER MANDAGER..


Jeg forstår ikke vitsen med mandager. Mandager varer evig og like lenge som langfredag. Jeg begynner å grue til mandag allerede søndag morgen. Da tenker jeg -Æsj, i morgen er det mandag, 6 timer undervisning, så teammøte, så butikken og hjem ca. klokka fem, så brøddeig, så middag og så "hilse" litt i sofaen før det blir sengetid. Det straffer seg å sitte oppe og rette oppgaver til langt på natt søndag - gjesp - men det har jeg gjort til en vane, sikkert fordi hodet er rimelig klart på søndager. Den som nå hadde hatt en pose Minde banansjokolade. Sukk!

lørdag 24. september 2011

EN HAGE PÅ HELL


I dag har vi hatt 16 plussgrader her i Vesterålen. Det er fortsatt mye bær på trærne, og Fucsiaen blomstrer på trappa. Hortensiaen er ikke like vakker lenger, så nå er det kanskje på tide å sette inn hagemøbler og rydde ut av krukker og baljer. Selv om det har vært varmt i dag, kan det godt være kaldt i morgen, og nattefrosten kan være et faktum "ka dag som heilst". Denne sommeren har jeg plantet mange prydbusker, for på sikt skal jeg fjerne noen bærbusker og endre hagen slik at den blir mer lettvint og mer MIN. Jeg har en plan!

fredag 23. september 2011

"DET SKA BO FOLK I HUSAN, HUSAN E FOR FOLK


... folk treng hus, og hus treng folk i aill si tid", synger Kari, Ola og Lars Bremnes. Dette er mine oldeforeldres, Larsine og Martin Bjugn, hus på Vinje i Bø. Her vokste min farfar Peder opp som den eldste av 13 søsken. Bildet er malt av hans søster Aasta, hun som bakte verdens beste grove rundstykker med hjemmelaget syltaflesk på, som hun serverte oss i Fjæresmuget i Bergen nesten hver gang vi stakk innom der i studietiden. Huset er revet, men uthuset står der fortsatt som et sybol på levd liv i denne storfamilien.

Bildet skal få stå som symbol på den roen jeg føler nå når det endelig er fredag. Vi har hatt "mannefall" på jobb, og jeg har hatt dobbel klasse i mange timer denne uka. Elevene skal ha all ros for at de har vært flinke og fleksible. I dag er det idrettsdag, og jeg skal være på kjøkkenet. Det blir pølser med brød til alle, saft til de unge og kaffe til de voksne. Det er en deilig dag i nord.
Bildet har jeg lånt av min tremenning, Sverre M. B. Dohmen

onsdag 21. september 2011

FERDIG


Så er jeg endelig FERDIG med noe. Tre pennal eller sminkepunger i turkise stoffer er ferdig montert. 

Jul blir det også i år, og tre løpere som jeg sydde ved juletider i fjor, har fått lukkekant. 

Jeg tok løperne med ut på plenen, hadde ikke tenkt å leke piknik i det grønne, men jeg er så lei av å ha samme bakgrunn på bildene, så derfor...

Små sokker er ferdig og har blitt lagt på lager.


Det samme gjelder noen herrelester. Jeg frykter mellomste sønnen stikker av med disse!


Det bugner fortsatt av solbær på trærne. Min mor laget vin, som etter hvert ble til "årgangsvin", men så artig skal ikke jeg ha det. Kanskje noen har lyst til å komme og plukke?


Til slutt vil jeg bare vise hvordan en blå himmel ser ut. Sånn er det her - i dag også!


mandag 19. september 2011

NYDELIG DAG

Jeg leker meg med Photo Scape! Det er bra fint her i dag! Bildet er tatt av min tremenning Jack Roger Lihaug...

søndag 18. september 2011

SNØRRAT


Svinmakta er i huset! Nesen renner, halsen klør, kroppen verker! Her er det bare å rigge seg til med det man trenger for å få det mest mulig behagelig - tross alt! Super Sudoku, hekling, solbærtoddy og nypete er i umiddelbar nærhet. Kaffen er også klar + ei skive hjemmebakt brød med nyrørt bringebær. Nils Abrahamsen underholder med Sangtimen fra Bergen, og sola er oppe og skinner fra skyfri himmel allerede. Har bestemt meg for å være sjuk under dyna i godstolen til klokka er 12 i formiddag. Det får da være en sort måte på...

onsdag 14. september 2011

HJERTE I SANDEN


Ei trivelig jente jeg kjenner har laget dette kunstferdige hjertet. Det måtte vi (hun) ta bilde av.


Etter tidenes beste sommer har det begynt å bli temmelig mørkt her i nord. Vi har hatt de flotteste solnedganger og himmelen inntar hele fargepaletten. 
Jeg syr og strikker en del, og noe er ferdig, men ikke foreviget. Det er jo så kjedelig å sy lukkekanten...


søndag 4. september 2011

PÅ TIDE

Nå er det visst på tide at jeg viser noe av det jeg har laget i det siste. Jeg gjør jo litt håndarbeid innimellom alt det andre jeg gjør. Her er det 40 koffertlapper!



Disse klutene strikket jeg da vi var på Kreta i sommer. De er strikket i Paris fra Garnstudio. Jeg bruker nøyaktig ett nøste til hver klut.

Og så har jeg heklet en hals av alpakkarester. Jeg får den to ganger rundt halsen, og da henger den litt ned. Jeg la opp 250 luftmasker og heklet en stav og en luftmaske i annenhver luftmaske og deretter en stav i hvert "hull". Det ble mykt og fint og mye finere i virkeligheten enn på bildet. Jeg har nok garnrester til enda en hals.

fredag 2. september 2011

OG SÅ VAR VI ATTER SAMLET


.... og så er vi atter samlet, guttene mine og jeg. Det er to år siden sist vi var sammen, alle fire. Den gangen var anledningen morfars begravelse. Denne gangen er det ingen spesiell anledning. Den eldste og den yngste bor fortsatt her, mens den mellomste (han til høyre på bildet) bor i sør. Bildet ble tatt i konfirmasjonen til den yngste for fem år siden. Han har vokst oss alle over hodet med sine nesten 190 cm. Det er helg om noen få strakser; det blir hjemmelaget pizza til kvelds, dere, og vi blir fem til bords...