mandag 26. desember 2011

GLEDELIG JUL


Det har vært stille på bloggen i et par dager. Det har også vært stille i heimen, men julekvelden har vi uansett fått avviklet, om enn på en annen måte enn vi hadde tenkt. Her rammet magesyke de to eldste av oss, og da sier det seg selv at maten ikke smaker like godt, i den grad vi har spist..
Årets juletre er ekte vare fra Fjærvollskogen hans Nils-Erik. Det er pyntet med blankt (sølv), og glass. Nils og Erik er navn som har gått i vosseslekta vår i et par hundre år, har jeg latt meg fortelle. Både han og jeg stammer fra Voss i ett ledd, og Norges eldste profane bygg, Finnesloftet, står på den gården slekta kommer fra. Det har jeg skrevet om i et tidligere innlegg. Jeg var jo der i fjor sommer - for første gang!


Disse nissene er kjøpt på Nille. Det er to damer som slåss om den ene karen, den andre karen (Lensmannen) står nemlig på stas på Bøheimen, på den plassen jeg satte den (ham) da pappa (lensmannen) bodde der. Nissen ble igjen da pappa døde. I går sjekket jeg at han sto der han skal stå, for da var jeg innom og sang Nordnorsk julesalme til de gamle som ville høre på presten.


Det har kommet mange brev og julekort til familien Bjugn. De henger som vanlig på en snor fra taket. Ett av de fineste og mest forseggjorte kommer fra Marit som bor i Målselv. Ho e makalaus!.. og paret under har Rita i Harstad laget, men det er mange år siden.  De er sydd på papp. Mye arbeid. Huff og huff...


og her er gutta boys, den eldste, Marius, helt til venstre, Øyvind i midten og den yngste og lengste er Simen.


Cato-stormen for fort forbi, men en tur i fjæra ble det likevel..
En GLEDELIG JUL til alle lesere av bloggen!

5 kommentarer:

 1. Fortsatt god jul! Håper været er snill med dokker.

  SvarSlett
 2. Hei!! Ikke så artig å bli syk i jula........ Men håper du får glede av resten av romjula!! AnneK:-)

  SvarSlett
 3. Fortsatt god jul til deg og gdo bedring med mavesyke. Ikke alltid det passer helt med slikt...

  SvarSlett
 4. Hei, hei :D
  Tusen takk for koslig besøk på bloggen min♥

  I år har vi Vestlandsjul her østpå også ;D 8 varmgrader er unatulig mildt...

  SÅ kjedelig å få omgangsyke i julen, kjenner andre som også har vært innom det de siste dagene. Her har vi foreløpig gått klare av det...

  Ønsker deg en fortsatt deilig romjul ♥

  klem

  SvarSlett
 5. Vel overstått jul og så koselig med de fine nissen! Takk for hyggelig besøk på bloggen din; vært igjennom mange poster igjen;koselig.
  Vakkert blått naturbilde! GODT NYTT ÅR 2012:o)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!