fredag 20. august 2010

SMAK

Jeg gjorde ingen suksess innen idrett, jeg prøvde ikke heller. Det lengste jeg kom var til hovedkomiteen for NM på ski i Bodø 1991. Jeg fikk ikke satt noen rekorder i livet. Nå har jeg endelig satt en! Jeg har personlig rekord i å sitte på kafe. Jeg har kanskje vesterålsrekorden også. Noe må man jo gjøre når man venter på sommeren som aldri kommer.

Den nordnorske sommeren ble til et mareritt for folk flest. Brrrrr... Noen har en sydentur i vente, og heldige er de. Jeg har et langt skoleår i vente, og det begynner førstkommende mandag.
Stortingsrepresentanten og engelen Åsa har kommet hjem, og her vil hun være, så da hadde hun ett å gjøre - å skape sin egen arbeidsplass. Hun har startet SMAK - kaffebar og klesbutikk. Den unge dama med åtte år bak seg i stortingets korridorer kan sine ting. Hun elsker å bake...
De deiligste kanelsnurrer, hveteknuter og solboller blir til i løpet av de morgentimene vi andre sover vår søteste søvn.
Brødrene og tremenningene mine - urbane mennesker og tilbakestrømmere - sånne som meg - er faste gjester. Den ene har ikke flyttet nordover og hjem enda, men den andre har..
og denne dama, som har arbeidet i klesbutikk hele sitt voksne liv, fikk plutselig andre oppgaver og serverer spennende kaffesorter som om hun aldri har gjort noe annet.
mens sjefen sjøl håndterer kaffemaskinen og allerede har lært seg at jeg starter dagen med enkel latte og avslutter kafebesøket med et digert krus brasiliansk kaffe - helst!!
og på SMAK drikker vi kaffe både innenfor og utenfor disken,
biter i ferske boller og snakker om været...
for hveteboller med bestemorost er det beste som finnes akkurat nå.

og vi lærerne som nyter den siste feriedagen, avtaler å møtes klokka 12 eller der omkring og sitter og sitter og sitter. I dag fikk vi selskap av en førsteklassing som gleder seg til onsdag, for da begynner HUN på skolen!

3 kommentarer:

  1. Så hyggelig det så ut!! Så utrolig kult å gå fra Stortinget til å drive kafe!! Får håpe hun lykkes skikkelig!! Lykke til med nytt skoleår!! God helg!! Annekari:-)

    SvarSlett
  2. Kafesitting drev jeg på med da jeg bodde i Hammerfest! gjennom 18 år, ble det noen timer på kafe! Det var der vi traff hverandre...

    SvarSlett
  3. For et herlig sted!

    SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!