tirsdag 17. mars 2015

TEPPER OG SÅNT


Etter å ha sortert alle restene mine i brødposer, fant jeg på at jeg skulle sy et dobbelt sengeteppe. Jeg liker å gå utenom "rammene", og ville bruke opp noen kvadrater som hadde ulik størrelse, så jeg begynte bare å sy rundt og rundt som om det var en vanlig log cabin, mer eller mindre uten mål og mening. Jeg skar rutene til med den linjalen som er 9,5 x 9,5 inch. Underveis fant jeg på å skjære noen av rutene skjevt i ekte "wonky log cabin"-stil. Disse spredte jeg jevnt utover teppet. Der er altså ingen riktig skjeve ved siden av hverandre. Jeg ville ikke at noe skulle stemme, så jeg vred rutene rundt slik at firkanten i midten ikke ble liggende på rekke. Som dere ser har noen av stoffene stort mønster. Dette skaper liv i teppet.

 Noen av de grå og gule stoffene kjøpte jeg inn i sommer med tanke på et slikt teppe. Jeg har nemlig gått svanger med dette prosjektet i lang tid. Men nå er det ferdig, og noen andre skal få ta jobben med å quilte det. Til og med Sacre Ceur er med i teppet.
 I forrige uke fylte en venninne 50 år. Hun er skikkelig bortskjemt, har i alle år fått frokosten servert i sofaen, så da tenkte jeg at hun kunne få et lite slumreteppe til å ha over seg. Jeg hadde en hel boks ferdig kuttede tumblere, så det var bare å smelle dem sammen, sette kant rundt og quilte det. Dessverre rakk jeg ikke å få det ferdig til selskapet to dager før dagen, så hun fikk også en times arbeid i gave (halvannen meter lukkekant gjensto). Sånn kan det også gjøres!

Det er mange forskjellige grønnfarger i dette teppet, fifty shades of green, minst, og mange av stoffene er fra tidlig nittitall, nostalgi, med andre ord.


Jeg syr stadig vekk penal, og her er det noen med gravemaskiner og noen med sjørøvermotiv. Der er sikkert en gutt eller to som har lyst på et Kaptein Sabeltann-penal.


Jeg har også sydd noen flere strikkebager. Jeg ga noen bort til jul, og noen av disse er allerede solgt. Det er en lur ting å ha når man skal ta strikketøyet med på tur.

8 kommentarer:

 1. Stilige tepper. Log-cabin teppet er jo en super ide:)) Kjekt og nødvendig med strikkeveske :))

  SvarSlett
 2. Så fine ting du har laget! Har vært skikkelig produktiv. LogCabin-teppet ble ordentlig flott. 😀

  SvarSlett
 3. Så mye fint :)

  Teppene var bare kjempe fine!

  Jeg skal sy et teppe til sønnen min, og har tenkt til å sortere alle stoffene, og restene først,
  for å få en god oversikt over hva jeg har. Det er veldig greit å bruke opp de små bitene også :)

  SvarSlett
 4. Det var et fantastisk flott teppe du har sydd :-)

  SvarSlett
 5. Du verden for en produksjon, så mye fint! Teppet øverst var jo bare helt nydelig :)

  SvarSlett
 6. Nydelige ting du lager :-) Det teppet i gult og grått var bare helt fantastisk :-)

  SvarSlett
 7. Så flittig du har vore, og så flotte produkt du har sydd :) Vil tru bursdagsbarnet sette pris på eit så flott teppe.

  SvarSlett
 8. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!