tirsdag 3. februar 2015

JEG FANT, JEG FANT, HVA FANT DU NÅ, DA?


I likhet med Askeladden i eventyret "Prinsessen som ingen kunne målbinde", finner jeg stadig ting, jeg fant ingen sang på veien, ei heller i en sving fire ting, men i det innholdsrike huset jeg bor i, finner jeg stadig vekk bokser (fra Europris) med ulikt innhold. Jeg har så mye rart som jeg har samlet på, at jeg har mistet oversikten. Etter som jeg er den fødte systematikeren, så har jeg system i galskapen, faktisk, og det er helt sant. Derfor fant jeg en boks ferdig kuttede og delvis sammensydde tumblere, en pose grønne, en pose beige, og rester fra tre tepper som jeg sydde for MANGE år siden. Et sted fant jeg en boks med kvadrater 3 x 3" og i en annen boks dukket det opp noen løpere som kun mangler lukkekant. Nå har jeg tatt tak i det. Det skal brukes opp! Og jeg fant mer...


De siste dagene har jeg sydd mange sminkepunger og noen penal. Her er to av dem, men da jeg holdt på med å lete, dukket det opp en eske med halvferdige koffertlapper. 24 av dem er ferdige.


Foran TV (God Morgen Norge-avhengig), tyr jeg til strikketøyet. To par røde votter, og et par melert i rødt/orange er ferdig. Heretter blir det bare stripete votter til Finullgarnet er brukt opp. Det er ikke lenge til.


I hagen fant jeg en stubbe, den er plassert der den står, så det kommer ikke overraskelser i form av kvister, men den er et egnet sted som bakgrunn for bilder. Det er god atkomst til stubben, bare noen fjon av noen snøkorn rundt om på den ellers grønne plenen.


Sist lørdag var jeg i prestegården. Vår kjære Terje Prest fylte sytti her om dagen, og ble feiret med åpent hus. Ettersom jeg synger i KORalen, stakk jeg innom med en hilsen. Jeg er ikke kjent for å være spesielt religiøs, men det er alltid hyggelig å treffe presten og kona, som etter oppnådd pensjonsalder velger å bosette seg her i bygda. De har til og med kjøpt seg hus!


I denne kirken,Bø kirke, er jeg både døpt (1951) av Johan Sofus Wangberg og konfirmert (1965) av Arne Fylling, ja, sågar gift (1974) av Terje Bestul, men det siste snakker jeg ikke lenger så høyt om. Nå synger jeg i kirken i alle høytider og av og til ellers. Jeg har fått vite at min tippoldefar var klokker og kirkesanger her.


7 kommentarer:

 1. Hei :) hvor kan jeg finne oppskriften på pennalene du syr, de har så fin form? Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Hege, kan jeg nå deg på mail, facebook o.l., så skal du få detaljene.

   Slett
 2. Underbara saker du visar upp och kyrkan är så vacker också.
  Ni har vackra kyrkor i Norge.
  kram Gudrun

  SvarSlett
 3. Artig innlegg. Jeg får lyst til å sy også får jeg lyst til å se mer av Norge!

  SvarSlett
 4. Du er stadig produktiv!! Gratulerer med dagen!! Klem fra Anne Kari :-)

  SvarSlett
 5. Tusen takk, Anne Kari 🎂 i orkan!

  SvarSlett
 6. Jeg blir helt målløs av alt det fine du lager. Det er vel ikke den ting du ikke kan; sy, strikke, bake, ta flotte bilder m.m.m
  God hælg :)

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!