søndag 20. oktober 2013

TV-AKSJONEN
I dag er jeg bøssebærer. I dag skal jeg gå for TV-aksjonen fra hus til hus og samle inn penger til demensforskningen. Det er et viktig formål, og et formål jeg selv brenner for. Jeg har vært nærmeste pårørende til en med ALzheimers sykdom, min egen far. Det har jeg skrevet om før her på bloggen. Alle spurte -er det ikke fælt? -er det ikke trist? Det var det selvsagt, men jeg sa tidlig til meg selv at jeg var nødt til å akseptere og gjøre det beste ut av tiden vi hadde igjen. Derfor pakket jeg snippeska og flyttet hjem i april 2005. Det har jeg aldri angret på. Vel fire år fikk vi sammen. I ettertid ser jeg på disse fire årene som en positiv opplevelse. Du verden hvor mye jeg lærte.

- Posted using BlogPress from my iPad

9 kommentarer:

 1. Ei veldig viktig sak å støtte! Håper og tror på stor oppslutning, slik at det kan bedre forholdene og forskningen fremover. Så bra at du fikk flere år sammen med din far. Klem

  SvarSlett
 2. Du har da hatt sykdommen veldig nær deg,så du kjenner nok detaljene. Ja, en viktig sak å støtte.

  SvarSlett
 3. Dette er SÅ viktig å sette fokus på ja! Har selv hatt en far som fikk Alzheimer og har sett utviklingen gjennom 12-13 år. Håper mange støtter opp. Tror faktisk vi får se en formidabel giverglede i dag :-) God tur på din vandring i dag!

  SvarSlett
 4. Det var sikkert godt for din far å ha deg der, selv om han kanskje ikke alltid kjente deg, så er trygghet en viktig hjelp for demente. Min mor "forsvant" for oss også, og det var veldig tungt, spesielt for min far. Ellers vil jeg takke for din kommentar på fotobloggen min. Vi har fått snø i Rana nå og i dag har vi et strålende vær også. Håper det er greit at jeg linker deg. Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 5. Takk for innsatsen.Den er så viktig.Alle kjenner vi noen,som får en diagnose i dette feltet.I år var jeg ikke bøssebærer pga en fot.Men jeg skulle så gjerne ha gått for min mamma,min tante,skulle gått for min avdøde morfar,farmor og tante. Jeg er ikke fremmed for tanken på at jeg også får lidelsen.Da det er ganske mange i familien,ikke rart kanskje når min farmor var søskenbarn med morfar!
  Det er mange prosesser man går igjennom når en av de nærmeste får denne lidelsen.Mange tunge avgjørelser.
  Min mor bor i dag på et bofelleskap for demente,og bor trygt.
  Håpet er at denne innsatsen gir økt fokus på denne sykdommen,gjør at mange får økt kunnskap,mere forskning,og mere penger til trygg aktivitet som er meget viktig i hverdagen.

  Setter stor pris på innsatsen til alle som bidro i helga:-)

  SvarSlett
 6. En viktig sak og et tankevekkende innlegg!

  SvarSlett
 7. Her gikk datteren i huset, men jeg og lillebror var på fotballcup (han spilte :)
  En viktig sak!

  SvarSlett
 8. Takk for gode og støttende ord på bloggen min :-)
  Du har helt rett - jeg burde ikke bry meg :-)
  Men ble så utrolig såret ( vet ikke helt hvorfor.. )

  Vi så en fin film ang Altzheimer innsamlingsdagen :-)
  + hadde børsebærere på besøk :-)

  ha en fin dag videre :-)

  SvarSlett
 9. Så flott blogg du har! Jeg har virkelig kost meg her inne i lang tid nå. Takk for masse inspirasjon. Klem

  SvarSlett

Det er alltid hyggelig å få kommentarer på innlegg og bilder!