mandag 28. juli 2008

FLYTTESJAU I KLEIVAN


Jeg har flyttet. Jeg vasker rundt på det gamle stedet og pakker ut på det nye stedet. Det blir fint, og jeg kommer kanskje til å trives etter hvert. Det er rart å bo i mitt barndomshjem. Det er liksom ikke jeg som skal bo der - egentlig - jeg har jo flyttet ut. Nå har jeg imidlertid flyttet inn igjen med mine ting og setter mitt preg på stedet iblandet det jeg arver etter mine foreldre. Shabby chic heter det visst, når man blander gammelt og nytt.

fredag 18. juli 2008

VINVESKER



Jeg har strikket ganske mange vinvesker i ferien. Noen har allerede fått dekor med nålefilting, andre ligger i bunken uferdige produkter. Her er noen av veskene. De er til salgs på Museum Nord, avd. Bø.


"Den gamle By-bro er lykkens portal.

Sammen vi vandrer i stjernenes sal.

Nidelven stille og vakker du er,

her hvor jeg går og drømmer."

LOM I GUDBRANDSDALEN






Jeg har vært på bilferie gjennom hele Norge med mange stopp hos slekt og venner og på steder jeg hadde lyst til å besøke. Lom er et slikt sted. Der ble Knut Hamsun født, og der ivaretar man kulturarven på en helt spesiell måte. Vi fant en vakker stavkirke og vi spiste deilig middag på Fossheim (restauranten som Arne Brimi har drevet tidligere). En tidligere kollega er fra Lom. Hun ga meg oppskrift på Avletter. Det er verdens beste "flate krumkaker" som skal ligge i stabel på stettfat. Mmmmm....