lørdag 29. september 2012

ELI HAR BLOGG


Endelig har ELI blogg! TrivELI Nå vet hun det endelig selv. Vi har snakket om dette mange ganger, og plutselig en dag fikk jeg lyst til å overraske henne. Vi veksler bilder på iPhone når vi har laget noe fint, så bildemateriale hadde jeg allerede tilgjengelig.
Eli og jeg ble kjent høsten 1981. Vi flyttet inn i Torvhågveien 9 i Harstad, og Eli bodde der fra før. Vi laget ofte middager sammen, og etter hvert begynte vi å sy. Så flyttet HUN til Bodø etter noen år, og ikke lenge etter flyttet vi også dit.
Etter endte studier flyttet hun nordover til Tjeldsund, mens jeg ble værende til jeg pakket snippeska og rømte til Østlandet. 
Vi har sydd mye sammen  - i ferier mest, men nå er det lenge siden  sist.
Snart blir det dags...

søndag 16. september 2012

HAR TATT TAK


Når man skal rette Nasjonale prøver, er det greit å ha noe å koble av med innimellom. For maaaaaange år siden bestilte jeg dette teppet "Leannes House" som abonnement "månedens blokk" hos Kathrine. Så flyttet jeg, og så ble de liggende og liggende og liggende. I en grønn plastkurv ble de liggende.
Jeg hadde kuttet opp noen av stoffene, tegnet på noen av stitcery-motivene, og sydd sammen noen av blokkene.
Sommeren 2005, eller var det 2006, møtte jeg en dame fra Tønsberg på ferie i Lofoten. På hotellet i Svolvær kom vi i snakk, hun med teppe og mann, jeg med quilteveske og et par venninner. 
Senere fant jeg henne på blogg og på Facebook.
Hun er for lengst ferdig med sitt teppe. Jeg har kommet i gang igjen med mitt. Jeg stitcher natt og dag, og fint blir det!
Blokk 1 og 5 er nesten ferdig!!
Et julestitchery er også ferdig, men det skal jo MONTERES!!



onsdag 12. september 2012

FORUNDRINGSPAKKE


Da mellomste sønnen skulle til Bodø i forrige uke, sa jeg at han måtte kjøpe meg en forundringspakke på Lappedilla. Den trengte ikke å koste mer enn 50 kroner, sa jeg.
Ja, det ble nok ikke en lett oppgave for trettifireåringen, for nettopp ankommet butikken, fikk jeg telefon:
-Mamma, det e jo umulig! Det går ikke an å velge!
Jeg sa at han fikk spørre Hanne, for hun vet jo hva jeg liker.
Han kom hjem med fargerike glidelåser, ferdig kuttede stoffer til en sommerduk, tøffe jentemotiver og litt brunt som passer til, og en haug med julestoffer. 


Regningen kommer i posten eller på mail, har jeg latt meg fortelle.


Hanne, du er SÅ flink, jeg er så glad for å kjenne deg!


mandag 10. september 2012

RIPS

Wordle: rips
 
Sylting og saftig er stikkord!
11 glass rispsgele ferdig!



onsdag 5. september 2012

DET FINE SOM FLYTER FORBI

I går ble jeg tipset om en ny bok "Det fine som flyter forbi". I dag har jeg bestilt boken fra Bokkilden.
Bildene som illustrerer innlegget har jeg lånt av Avisa Nordland, og jeg har linket overskriften til dem slik at interesserte kan lese intervjuet med henne i "lokalavisen".
Jeg møtte forfatteren, Ida Løkås, i et selskap for noen år siden. Jubilanten er onkel til moren hennes, som jeg kjenner litt fra før. Ida bodde sine første åtte leveår i Bodø, som er hjemstedet til moren hennes.
I morgentimene i dag har jeg lest alt av anmeldelser og rosen hun har fått i mediene. Av over 300 innsendte bidrag til en manuskonkurranse, var Ida sitt det beste.
Jeg gleder meg til å lese boken!


mandag 3. september 2012

ØVER SEG

Jeg øver meg i et nytt fotoredigeringsprogram. Dette er en test, bare.