fredag 30. juli 2010

PÅ NYE OG VILLE VEIER

Med ny telelinse har vi tatt turen vestover og her skuer vi innover Geirangerfjorden.
Aleksandra Hotell i Loen er vel verd et besøk langveisfra. Her var det riktig vakkert og erværdig. Mine foreldre fikk oppleve dette hotellet en gang, men at jeg selv skulle komme hit...
Så nær en isbre har jeg aldri vært.
For de som ikke vet det, så er dette Bokbyen og her kommer Gunhild fra - vet jeg - og stedet heter Fjærland i Sogn.

Hotellet her heter Munndal hotell. Jeg har latt meg fortelle at det spøker her..

lørdag 24. juli 2010

ENDELIG


Reginedagan 2010 har startet! Endelig har de startet. I dag har Henry Notaker snakket om tradisjonsmat. I morgen åpner Reginedagan her på museet. Det blir folksomt, det blir artig og værgudene er med oss - endelig en sommerdag igjen - den fjerde!!

torsdag 8. juli 2010

IDYLL

At Bø og yttersida av Vesterålen er et idyllisk sted, levner ingen tvil. Derfor markedsføres yttersida sånn: "En tur på yttersida skal gi spor på innsida". For oss tilbakestrømmere er det mer enn familie som trekker. Det er godt å bo her. Det er avstressende, men det går ei stund før vi oppdager det og erkjenner det. I dag har jeg vært i Blåbyen - Sortland - løp fra butikk til butikk og fra kafe til kafe, dog ikke i et vanvittig tempo, men likevel.. Jeg er sliten i beina, lei av å traske rundt, og det er godt å komme hjem, slenge kroppen i sofaen og la tankene fare. Tro endelig ikke at jeg har ligget på latsida for det, jeg har festet tråder i noen kluter og tre sjal, strikket en hæl på en lest (raggsokk), sydd "telys" på åtte telysposer og knekket 3/4 flaske hvitvin med en venninne. Fotoapparatet er levert inn til reparasjon, så bildene er ikke ferske, men fra museet en deilig sommerdag i fjor, den gang da sommeren kom som bestilt. I år kommer den ikke...., men vi koser oss allikevel, ja, vi koser oss allikevel..